Hardlopen in de lente

Eindelijk is de lente begonnen. Hoog tijd om uit de winterslaap te ontwaken en iets aan onze conditie te doen. Straks willen we immers weer onze blote zomerkleren dragen. Hardlopen is een goede manier om aan je lijf te werken. Je kunt het altijd en overal doen en het is prima te combineren met een druk bestaan. Bovendien maak je met een rondje rennen je hoofd lekker leeg.

Hardlopen lijkt heel eenvoudig. Dat is ook zo. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hier volgen een aantal tips:

Ga niet te hard! Veel beginners willen te snel. Dat is niet goed: je kunt beter de tijd nemen om je conditie op te bouwen.
Bouw je trainingsschema geleidelijk op. Op deze manier neemt de kans op blessures af. Met een plotselinge harde training vergroot je de kans op blessures.
Stel realistische doelen. Elk doel dat je haalt motiveert je om verder te gaan.
Motivatie kan ook negatief uitpakken. Tegenvallende prestaties kunnen zelfs voor gemotiveerde sporters een tegenslag zijn. Het is daarom beter om regelmatig een kleine stap te maken dan af en toe een grote.
Zorg ervoor dat je plezier houdt. Luister onderweg naar je mp3-speler met liedjes die je speciaal voor het hardlopen hebt geselecteerd.
Het is geen ramp als je een dagje geen zin hebt. Ga er ook eens met de kinderen op uit.
Doe elke week iets anders. Breng variatie aan in je training en zoek telkens een andere omgeving uit. Of keer je looprondje eens om.
Kleed je leuk aan. Een goede maar ook leuke sportoutfit is belangrijk voor je gevoel. Hardloopschoenen moeten goede steun en demping geven. Schaf verder een goede sportbeha aan.
Hardlopen in je eigen buurt is natuurlijk het meest voor de hand liggend. Het voordeel aan deze sport is dat je het ook op vakantie kunt doen. Zeker wanneer er veel natuur om je heen is.

Geef een reactie